Експедиція розвідає маршрут віж Шепетівки до Львова і запрошує місцевих активістів до співпраці

2-5 серпня група велосипедних активістів з різних міст України проведе польову експедицію для розвідки ділянки майбутнього міжнародного туристичного маршруту “EuroVelo-4” у Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській та Львівській областях загальною довжиною понад 300 кілометрів. Ініціатори проекту запрошують долучатися до заходу місцевих громадських активістів та органи місцевого самоврядування.

 

Мета поїздки – знайти оптимальний маршрут для міжнародної велотраси, а також зробити опис та фотографування маршруту та усіх населених пунктів на ньому. Велосипедисти рухатимуться за маршрутом з Шепетівки до Львова, відвідуючи туристичні атракції та інфраструктурні об’єкти, такі як готелі, кафе та залізничні станції. Вся зібрана інформація буде опублікована українською та англійською мовами на сайті www.eurovelo.org.ua, а в подальшому включена до туристичних карт та путівників.

Керівники експедиції запрошують до співпраці представників громадських організацій, велосипедних та туристичних спільнот та органів місцевої влади з населених пунктів, через які пройде маршрут: Шепетівка, Славута, Острог, Шумськ, Кременець, Почаїв,  Золочів та Львів. Ми будемо вдячні, якщо ви матимете можливість зустрітися з нами і показати нам (а через нас – тисячам європейських туристів!) ваше місто і ваш район з найкрашої сторони. Зацікавлених громадян та організації просять звертатися за електронною адресою  та телефоном 067 442 14 94.

«EuroVelo» - європейська мережа багатоденних велосипедних маршрутів, проект Європейської федерації велосипедистів, який здійснюється в партнерстві з національними координаційними центрами за підтримки національних та регіональних урядів та Європейського Союзу. Загальна протяжність маршрутів EuroVelo складає понад 60 тис. км, із них понад 20 тис. км вже облаштовано і використовуються для туризму.

Маршрут «EuroVelo-4» розпочинається на атлантичному узбережжі Франції (місто Roscoff) і має закінчуватися в Києві, маючи загальну протяжність 4000 км. На своєму шляху з Франції до України маршрут проходить територіями Бельгії, Німеччини, Чехії і Польщі. Координатором «EuroVelo» в Україні є Асоціація велосипедистів Києва.

 30.07.2013