Волонтери розвідали ділянку “Євровело-4” Житомир-Радомишль

Велосипедні активісти Радомишля на чолі з Олександром Папірним у червні 2013 року здійснили експедицію з розвіки ділянки маршруту Київ-Житомир. Велосипедисти дослідили та випробували три можливі варіанти маршруту між двома містами Житомирської області. В результаті зупинились на оптимальному варіанті, який йде через місто Коростишів — спочатку південніше від автотраси Е-40, а потім на північний схід.

 

Визначений маршрут складає близько 75 км, з яких 60 з твердим покриттям, і близько 15 км з грунтовим покриттям. Маршрут проходить дорогами з низькою інтеснивністю руху, йде через красиві хвойні ліси і повз мальовничі озера. Також маршрут проходить через місто Коростишів, де мандрівники зможуть пообідати чи купити потрібні товари, а також, в разі потреби, і заночувати в готелі.

У Радомишлі головною туристичною окрасою є замок “Радомисль” - колишня папірня (фабрика паперу), а тепер — туристичний центр, який пропонує унікальний музей ікон, ландшафтний парк та навіть невеликий готель. В Радомишлі також є готель, ресторани та кафе.

 

Ділянка Житомир-Радомишль — остання денна ділянка перед прибуттям до Києва. Відстань останньої ділянки “Євровело-4”, від Радомишля до Києва, складає близько 100 кілометрів.

У статті використані фото члена Асоціації велосипедистів Києва Олексія Нікіфорова, за що йому велика подяка!